srijeda, 20. listopada 2010.

Slavonija - Dalmaciji

Nedavno sam radila jedan poklon koji je moja kćerka nosila u Dalmaciju. Prva zamisao je bila da mora biti nešto slavonsko i nešto domaće, izvorno. Tako je nastao ovaj komplet.

Klasična boca za domaću šljivovicu ( grožđe je samo tu da zavara protivnika, hehe ) i jedna kutijica s istom salvetom. Malo šablone i bitumena. Pa da vidimo i drugu stranu.


Dva pridružena člana su i ova dva čokanjka sa šokačkim šeširićima ( naravno bila su i napunjena kao i boca uostalom, već spomenutom tekućinom ).

Čokanjke sam oslikala uz pomoć kontur paste i boja za staklo.



Glavni poklon je u stvari bio u kutijici, a to je zlatovezom rađena kravata s motivom hrvatskog pletera.

Sada se još samo nadam da će se svidjeti i osobi kojoj je namijenjeno.

utorak, 19. listopada 2010.

Broševi....

Subotu poslijepodne provela sam izrađujući broševe od filca.
Pregledavajući vaše blogove naišla sam na nekoliko tutorijala izrade broševa od organze, filca i niki tkanine. Kako mi je ostalo filca od prošlogodišnjih anđela koje sam radila... a nešto sam i dokupila nastalo je ovih par broševa.
Ne zamjerite još su jednostavni ali slijedeću turu mislim napraviti uz dodatak čipke i svile a možda i perja. Još uz koju perlicu bit će pravi bonboni i zgodni poklončići za nadolazeće rođendane.

P.S. još nisam popravila datum na fotiću :)

ponedjeljak, 11. listopada 2010.

Boce za suncokretovo i maslinovo ulje

Pozdrav drage moje.... vikend mi je bio buran.... a da ne govorim da sam ostala bez interneta ... i da sam svakih pola sata provjeravala da li se nekim čudom nešto dogodilo i da li je proradio. Ali ... nije.
Vidim da ste sve bile jako vrijedne i da su nastale prelijepe stvari u vašim radionicama. Nisam ni ja dangubila.
Nekoliko boca za suncokretovo i maslinovo ulje ili što vam drago.




Neke bobe na grozdu su istaknute 3d-om.


Na ovim bočicama sam ostavljala dio stakla neobojano kako bi se vidjelo koliko još tekućine preostaje. Konturom sam radila i male "caknice". Boce sam zapekla u pećnici i potom lakirala. Sada su spremne za upotrebu.

utorak, 5. listopada 2010.

Motiv na boci - obostrano

Volim raditi na staklu... čak više nego na drvetu. Većini je to možda čudno jer eto svi u zadnje vrijeme vole prirodne materijale, a mene oduševljava staklo, porculan .... što bi rekli - hladno oružje, hehehe.
Ovaj motiv mi je baš dobro "sjeo" na ovaj oblik boce, rađene obostrano.



Ako vam se sviđa ovakav obostrani rad pokušajte... nećete požaliti. Jednostavno je a opet efektno.
Do slijedećeg posta, pozdrav od Karmen

subota, 2. listopada 2010.

Zimska kutijica

Vidim da su neki već pomalo zaraženi zimskim motivima ( a i vani je naglo zahladilo ) tako da je u jedno takvo poslijepodne počela nastajati i ova kutijica.




Ova salveta je lijepa ali mi se u prvi tren učinilo da ju neću upotrijebiti sve dok nisam nabavila ovu šablonu zaljubljenih ptičica. Odmah sam znala s čime ću ih iskombinirati. Bobice sam naglasila 3d-om i s malo snijega a donji dio kutijice sam u grubo premazala akrilnim kitom da mi izgleda kao snijeg. I to je sve.
Nadam se da vas neće zbuniti datum na fotiću koji se, pojma nemam kako, pobrkao.
Do slijedećeg bloga pozdravi od
Karmen